Kurumsal Yönetim Bilgi Sistemi(KYBS) 2021 Yılı Performans Göstergeleri

Harran Üniversitesi faaliyetlerinde tüm çalışanlarınca benimsenen “kalite odaklı” yönetim sistemini esas almıştır. Üniversitemiz, performans hedeflerini tek bir çatı altında toplamak ve kalite politikalarını istikrarlı bir şekilde sürdürmek amacıyla Kalite Koordinatörlüğü öncülüğünde “Kurumsal Yönetim Bilgi Sistemi (KYBS)” programı satın alınmış ve KYBS programı ile üniversitemizin 2019-2023 Stratejik Plannda belirtilen performans göstergeleri ve hedefleri birimlerimizce izlenebilir, geliştirilebilir ve yönetilebilir hale gelmiştir. 2021 yılında birimlere ek olarak alt birimler de KYBS'ye tanımlanmış, birimlerde çekirdek kalite komisyonları oluşturulmuş ve gerekli eğitimler verilerek yaygın kullanımı sağlanmıştır.
Yılda iki defa (altı ayda bir) üniversitemiz yönetimine ve kalite koordinatörlüğüne, birim kalite yöneticileri ve bölüm kalite yönneticileri tarafından sunumlar gerçekleştirilmekte, yıllık raporlar değerlendirilmektedir.   
2021 yıl sonu rapor sunumlarının ilki bu gün zoom programı üzerinden online gerçekleştirilmiştir. Rapor sunumlarının ilki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birim kalite yöneticisi sıfatıyla Fakülte Dekanı Prof.Dr. Abdullah ÇELİK tarafından yapılmış ve ardından bölüm kalite yöneticileri olarak bölüm başkanları her bölüm için rapor sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. İkinci birim raporu sunumu, Şanlıurfa Teknik Bilimler MYO birim kalite yöneticisi sıfatıyla MYO Müdürü Doç.Dr. Veysel GÜMÜŞ tarafından yapılmış ve ardından bölüm kalite yöneticileri olarak bölüm başkanları her bölüm için rapor sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. 
Kurumsal Yönetim Bigi Sistemi 2021 yılı rapor sunumlarının ilki olarak yapılan online toplantıya Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEMİR, Kalite Koordinatörlüğü ekibi ve üniversitemizin tüm birimlerinde oluşturulan çekirdek kalite komisyon üyeleri eksiksiz katılım sağlamışlardır.






 
 

BAĞLANTILAR

        Yüksek Öğretim Kalite Kurulu