1992 yılında kurulan ve köklü bir geçmişe sahip olan Harran Üniversitesi, kalite yönetimi alanındaki taahhütlerini güçlendirmek amacıyla bu yıl da TS EN ISO 9001:2015 kapsamında dış tetkik sürecini başarıyla tamamladı. Üniversitemiz, uluslararası bir standart olan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardının şartlarını yerine getirerek öğrenci ve çalışan odaklılığını güçlendirmek ve sürekli olarak iyileşmeyi hedeflemek konusunda kararlı bir çaba içerisinde olduğunu ortaya koydu.

Açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’ nun yaptığı toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Prof. Dr. Nihat Denek ve Prof. Dr. Ahmet İlyas, Genel Sekreterimiz Zübeyir Zorlu ile Kalite Koordinatörlüğü ekibi ve Türk Standartları Enstitüsü Belgelendirme Merkezi Başkanlığı tarafından tetkik için görevlendirilen Baş Tetkikçi Dr. İsmet Titiz ve Tetkikçiler Hacı Ömer Kahraman ile Mehmet Sırrı Savaş katılım sağladı.

Dış Tetkik Süreci ve Belgelendirme Başarısı

13-14 Aralık 2023 tarihlerinde TS EN ISO 9001:2015 kapsamında gerçekleştirilen dış tetkik sürecinde Üniversitemizin kalite yönetim sistemi akademik ve idari birimlerin yerinde ziyaret edilmesiyle detaylı bir şekilde değerlendirildi. Ziyaretlerde birim yöneticileri ve personelleri ile birebir görüşmeler yapan tetkikçiler, tetkik süreci sonucunda elde ettikleri gözlem ve bulguların, Üniversitemizin kalite güvencesi taahhütlerini etkin bir şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Kapanış toplantısında değerlendirmelerini sunan Başdenetçi Dr. İsmet Titiz, Harran Üniversitesinin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini bu yıl da almaya hak kazandığını söyleyerek, tüm ekibe teşekkürlerini iletti. Kalite yönetimi konusundaki başarılarını resmi bir şekilde tescilleyen Üniversitemiz belgelendirme süreci ile paydaşlarına güven vermeye devam ediyor.

ISO 9001 ve Kalite Yönetimi İlkeleriyle Geleceğe Güvenle Bakış

TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle taçlanan kalite yönetimi, Üniversitemizin geleceğe dair güvenle bakmasını sağlıyor. “Standartlarla uyumlu çalışma, öğrenci memnuniyetini artırmak, sürekli iyileştirme ve etkili liderlik gibi kalite yönetimi ilkeleri, Üniversitemizin vizyonunu güçlendirmektedir.” diyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, konuşmalarında yeni dönem için de tüm süreçlerde dijitalleşmeye vurgu yaptı. TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi, Üniversitemizin sadece geçmişine değil aynı zamanda gelecek nesillere daha yüksek standartlarda eğitim sunma taahhüdünü de simgeliyor.

Gelecekteki Hedefler ve Toplumsal Katkılar

TS EN ISO 9001:2015 belgesiyle belirlenen standartlar, Üniversitemizin gelecekteki hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını vurguluyor. Kalite yönetimi sisteminin etkin bir şekilde işlemesi, Üniversitemizin araştırma geliştirme faaliyetlerinde öncü rol üstlenmek ve toplumsal katkılarını artırmak için daha sağlam bir temel oluşturuyor. Bu bağlamda, Üniversitemiz, kalite standartlarına olan bağlılığını sürdürerek bilgi ve öğrenmeye katkıda bulunmaya devam edecektir.

 

BAĞLANTILAR

        Yüksek Öğretim Kalite Kurulu